Tuesday, May 15, 2007

Anx tycker om...

Anx tycker om att sortera sina cd-skivor i bokstavsordning. Det blir så mycket lättare att hitta då.

Anx tycker om ljudet av telefonens ringsignal eller pipet från mobilen när ett sms kommer in. Det får henne att känna sig populär. Och det gillar hon. Helst vill hon att det ska pipa och ringa konstant. För prata i telefon är en kär sysselsättning. Och träffa människor. Alla slags människor är roliga att träffa. Även de dumma. De får en att uppskatta de som är trevliga och snälla.

Anx tycker om att älta och analysera. In i minsta detalj. Det är egentligen ingenting som får henne att må bra, utan snarare tvärtom. Fast det är en sysselsättning som är under nedtrappning.

Anx tycker om att plantera om blommor. Det luktar så gott och får blommorna att må bra, vilket gör henne lycklig. De är ju hennes små barn ju. Särskilt hennes älskade orkidée, som även i år har fått en ny knopp. Den vårdas med omsorg. Och hon myser när hon ser hur mycket den har växt när hon varit ute och flängt.

Anx tycker om att flänga. Se Sverige och träffa nära och kära på andra orter. Förändringar är underbara och nya bekanta. Att promenera ensam på nya ställen och åka i nya kollektiva system är trevligt. Det får henne att känna sig duktig och självständig. Och självständighet har hon hört är något att eftersträva.

Anx tycker om att städa i sina pärlförvaringar, köpa pärlor och pyssla med dem. Det är mysigt att lägga ut dem på en vit duk och bara fingra och titta på dem.

Anx tycker om att borsta tänderna. I en evighet. Det är trevligt att borsta upp mängder med skum och se hur mycket skum man kan borsta fram innan man kvävs.

Anx tycker om att lyssna på samma låt om och om igen. Tills hon har mördat låten. Först då kan hon börja lyssna på en annan.

Anx tycker INTE om... äh... det tar hon en annan gång när hon känner sig pessimistisk och sur!

2 comments:

Anonymous said...

Du kan få plantera blommor åt mig :)
Det är vi så dåliga på. Och borsta tänderna tycker jag är tråkigt med, fast det kanske jag får klara av på egen hand...?

Anx said...

Blommorna gör jag gärna! Men tandborstningen tror jag du får göra själv ;)